Kapitaal Op Maat

Kapitaal Op Maat – Vandaag heb ik een platform aan mijn portefeuille toegevoegd. Toeval? Nee, wederom het gevolg van reflectie. Hier gaf ik daar al een voorbeeld van. Eerder deze week toetste ik hoe projectomvang (en de begrenzing daarvan) van invloed kon zijn op spreiding en risicobeperking. Vandaag toetste ik wederom, maar nu op spreiding over de verschillende platforms:

Wat natuurlijk opvalt is het grote aandeel FundingCircle. Een groot platform, met veel nieuwe projecten, met leuke rendementen (maar natuurlijk ook aanzienlijke risico’s). “Spreiding van risico” betekent echter ook spreiding over platforms. En eigenlijk vind ik 54,35% een te hoog aandeel. Idealiter zien ik maximaal 25% bij een platform staan. Voorlopig ga ik dus investeren via andere kanalen.

En zo kwam ik vandaag op een project via Kapitaal op Maat.