Horeca Crowdfunding

Horeca Crowdfunding

Horeca Crowdfunding is een platform dat zich – de naam zegt het al – richt op slechts één branche. Alle projecten waarin je via dit platform kunt investeren hebben te maken met Horeca. Een interessante branche met veel overnames, uitbreidingen en start-ups en dus mogelijkheden voor investeerders. Qua risico is er veel spreiding mogelijk: je ziet kleinere start-ups, overnames met bewezen succes en investeringen in bekendere franchise formules. Uiteraard tref je ook Horeca projecten aan bij andere platforms.

Wil je echter het risico niet enkel spreiden over meerdere projecten, maar ook via over meerdere branches? Dan zul je dus met meer platforms moeten werken dan alleen met deze.

Zo’n 21% van mijn totale crowdfund investering loopt via Horeca Crowdfunding. En zo’n 31% van mijn totale investering zit in Horeca. Daarmee maakt de Horeca branche ook direct het grootste deel uit van mijn crowdfund vermogen. De tweede plaats beslaat “slechts” 11%. Dus ook voor mij is Horeca een zeer interessant gebied.

Mijn eerste investering (juli 2016) was trouwens ook via dit platform: La Cubanita Rotterdam. Dit dankzij een tip van een collega. Een rendement van 7,5% op een looptijd van 48 maanden klonk niet gek. Veel meer dan op een spaarrekening en in vergelijking met beleggen meer duidelijkheid over het rendement. Meer over dit project lees je hier.

Lees hier meer over mijn ervaringen met Horeca Crowdfunding.