Heel weinig info

Heel weinig info – Eerder lichtte ik (o.a. hier) al toe welke informatie er – online – te achterhalen is over een ondernemer. Die info helpt je om te bepalen of het verstandig is om in een project te stappen of niet. Het imago, reviews, klachten (of liever ‘het ontbreken daarvan’) zegt veel. Vandaag werd dit een uitdaging. FundingCircle – koning in beperkte crowdfund pitches – plaatste dít project:

Wie de ondernemer is, blijft een raadsel. We weten enkel dat zij in Almaar zit (en een “zij” is) en begonnen is in 2013. Een reputatie is dus niet te achterhalen (en ja, ik heb het echt nog geprobeerd).

Op die manier wordt het natuurlijk wel lastig om een project te beoordelen – ondanks het feit dat de AFM voorschrijft dat alle projectinformatie 48 uur vooraf aan openstelling van de inschrijving voor alle investeerders op het platform beschikbaar moet zijn. Twee jaarrekeningen (2014 en 2017 ontbreken) en letterlijk een pitch van 4 zinnen is waar de investeerder het in dit geval weer mee moet doen.